14 giugno 2011

"Катини вълнения" с баница в Шумен

Заповядайте на 15 юни, сряда, в 18 часа, Шумен
Къща-музей "Лайош Кошут"
ул. "Цар-Освободител" № 27


Актрисата Стефани Лечева ще представи книгата "Възможните майки" от 18 часа в къщата-музей "Лайош Кошут", а друга една от нашите авторки - Катя Гочева ще разточи "баница по книга".
Тънкостите на тази баница са описани в един от текстове на "Възможните майки".
Литературното четене ще включва и текстовете на другите две наши авторки от Шумен - Ивелина Пенева и Кремена Димитрова, които ще ви представим, но няма да разкрием кои точно са техните текстове в сборника.
Ивайло Савов ще акомпанира на китара.

Представянето:
Книгата "Възможните майки" е дебютният проект на издателство "Скалино".


Книгата: Един транснацианален проект, започнал като българо-италиански, събрал изненадващо откровени и неподписани текстове на 116 жени, майки и не-майки. Текстовете разполагат единствено със собствения си потенциал, не се нуждаят от авторитета на автора си и не са свързани пряко с него.
Те живеят своя самостоятелен живот, както деца...та започват своя живот след раждането и срязването на пъпната връв, която ги свърза с майката.
Авторките: 116 жени – главно българки и италианки, но и авторки от Сърбия, Украйна и Северна Америка. Сред тях са поетесите Мирела Иванова, Силвия Чолева, Мария Донева, Рада Александрова, Виргиния Захариева, Оля Стоянова, Петя Хайнрих; актрисите Ангелина Славова, Станка Калчева, Стефани Лечева и Мая Кисьова; художничките Аделина Попнеделева, Алла Георгиева, Боряна Росса, Зара Александрова, Ния Пушкарова, Маргарита Горанова, Лала Рагимов, Цветана Янева-Гумеля; световната шампионка и успешна треньорка по художествена гимнастика Илияна Раева, известната хореографка Мила Искренова, журналистката Еми Барух, сръбската авторка на пиеси Саня Домазет и фотографката Галя Йотова.



Тази проява се осъществява със съдействието на Регионалния Исторически Музей Шумен и е част от българо-италианския проект "Възможните майки".

04 giugno 2011

Книгата "Възможните майки" ще чете...

Книгата "Възможните майки", която ви представих в няколко поста спечели
Пепчо, която веднага и без колебание позна откъса от рецептата с баница и малко след публикуването на откъса коментира така:

"Баницата е на Катето :))
Убедена съм.... на 4/5 :))
Но на когото и да е, много е апетитна!
Ще има ли представяне в други градове на книгата?"

Вярно е, баницата и текста са на Катя, която ще я разточи и на представянето на книгата в Шумен, заедно с още няколко от 116 авторки.

Пепчо, ето и датите на представянията, можеш да получиш книгата ако дойдеш на някое от тях или ми пиши в мейл адреса, на който да я изпратя.
Подробности за място и час ще намерите на страницата на книгата във Фейсбук.
Днес "Възможните майки" са в РУСЕ, заповядайте.






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта
Гласувайте в новия сондаж за м.Юли