100 гр. белтъци (3 белтъка от средноголеми яйца)
200 гр. захарОсобености: белтъците трябва да са на стайна температура.
Започнете да разбивате белтъците с половината захар на най-високата скорост на миксера.
Още по-добре - докато се разбиват да се затоплят леко на водна баня - колкото водата да може да се пипа с ръка без да пари.
След това махнете от огъня и продължете да разбивате - общо около 15 минути. Към края добавете постепенно останалата захар, разбива се докато сместта стане отново гладка и твърда.
Сложете в сладкарски шприц и оформете целувките върху покрита с хартия за печене тава.
Сложете ги да се сушат в затоплена на 90°C фурна и ги "забравете" за следващите 4-5 часа, може и за цяла нощ - зависи от големината.
Станаха!
Райна,
RispondiEliminaчудесни са - малки, нежни и ефирни.
Благодаря,
очаквам още професионални съвети от кураса по сладкарство.
Поздрав и усмихнат ден, Диана
Мерси, Диди,
RispondiEliminaнепременно!
Тъкмо има три белтъка в хладилника след като правих понички :)
RispondiEliminaМного ми харесват целувките ти, Райна! Аз никога не съм ги докарвала така на вид. Ще се възползвам от съветите ти :)
Хубав и усмихнат юни ти желая!
Много хубави са сталани, Райна!
RispondiEliminaБлагодаря за полезните съвети! Очаквам още сладки вкусотии от курса по сладкарство!
Прекрасни целувки1
Поздравления!
Момичета,
RispondiEliminaмерси много - и аз се радвам много като уж познати рецепти станата по-добре!
Хайде, Тони,
чакам отзвуци!
Русанке,
непременно ще има още рецепти
Райна, забравих белтците навън цяла нощ и ги изхвърлих :(
RispondiEliminaСледващият път.
Заповядай при мен - имаш награда.
Хубава вечер :-)
Mmm, Тони,
RispondiEliminaидвам веднага!
Винаги остават белтъци, има време!
Поздрав най-сърдечен!