31 maggio 2010

Целувки - рецепта от курса по сладкарство

От същия крем за Лимоновата торта се правят и целувки. Оказа се, че наистина са толкова лесни, колкото обикновено се твърди, но досега винаги съм имала проблем с изпичането. Основното изискване е съотношението 1:2 на белтъци/захар и няколкочасово сушене на 90°C.
 


100 гр. белтъци (3 белтъка от средноголеми яйца)
200 гр. захар

Особености: белтъците трябва да са на стайна температура.
Започнете да разбивате белтъците с половината захар на най-високата скорост на миксера.
Още по-добре - докато се разбиват да се затоплят леко на водна баня - колкото водата да може да се пипа с ръка без да пари.

След това махнете от огъня и продължете да разбивате - общо около 15 минути. Към края добавете постепенно останалата захар, разбива се докато сместта стане отново гладка и твърда.

Сложете в сладкарски шприц и оформете целувките върху покрита с хартия за печене тава.
  
Сложете ги да се сушат в затоплена на 90°C фурна и ги "забравете" за следващите 4-5 часа, може и за цяла нощ - зависи от големината.

Станаха!


7 commenti:

  1. Райна,
    чудесни са - малки, нежни и ефирни.
    Благодаря,
    очаквам още професионални съвети от кураса по сладкарство.
    Поздрав и усмихнат ден, Диана

    RispondiElimina
  2. Мерси, Диди,
    непременно!

    RispondiElimina
  3. Тъкмо има три белтъка в хладилника след като правих понички :)
    Много ми харесват целувките ти, Райна! Аз никога не съм ги докарвала така на вид. Ще се възползвам от съветите ти :)

    Хубав и усмихнат юни ти желая!

    RispondiElimina
  4. Много хубави са сталани, Райна!
    Благодаря за полезните съвети! Очаквам още сладки вкусотии от курса по сладкарство!
    Прекрасни целувки1
    Поздравления!

    RispondiElimina
  5. Момичета,
    мерси много - и аз се радвам много като уж познати рецепти станата по-добре!

    Хайде, Тони,
    чакам отзвуци!

    Русанке,
    непременно ще има още рецепти

    RispondiElimina
  6. Райна, забравих белтците навън цяла нощ и ги изхвърлих :(
    Следващият път.
    Заповядай при мен - имаш награда.

    Хубава вечер :-)

    RispondiElimina
  7. Mmm, Тони,
    идвам веднага!
    Винаги остават белтъци, има време!
    Поздрав най-сърдечен!

    RispondiElimina

Благодаря ви за коментарите.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта
Гласувайте в новия сондаж за м.Юли