22 dicembre 2009

La faccia della felicità! - Лицето на щастието

Първа питка - сняг, мирис на зима, спомен за баба...
Радостта, че стана и се изпече добре, щастие в настоящето!




След като втаса, тестото се разделя на 10 фитила. Ръцете се мажат с размекнато масло, за да не лепне. Два се оплитат един вдруг и се поставят по средата, останалите осем се навиват на охлюв и се нареждат около центъра. Остава се да втаса още веднъж.







Щом удвои размера си се намазва с разбит  жълтък, в който сте капнали малко прясно мляко (2-3 ч.л.), поръсва се по желание със сусам и се пече около 20 минути в предварително загрята на 190°C фурна.



Извадете питката и я нажете съвсем леко с бучка краве масло, за да лъсне. Оставете я да "обиколи нивата" около 10-15 минути покрита с кърпа, след това я извадете от тавата, за да не се поти и я оставете да изстине на решетка или скара.







1 commento:

  1. Ау, прекрасна е станала!
    Майсторица си :))

    RispondiElimina

Благодаря ви за коментарите.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта
Гласувайте в новия сондаж за м.Юли