За 4 основи от 12 см
180 гр. (5 белтъка)
360 гр. захар
За украса
сладкарски крем
малини и др. горски плодове
Пригответе сместта за целувки, както е описано тук.
Върху хартия за печене си отбележете кръговете с големината на основите (и обърнете листа, за да не останат следи по целувките).
Сложете целувчената смес в сладкарски шприц и оформете кръгове за основа и още 1 външен кръг за стена.
Сложете във вентилирана фурна за около 75-90 мин. на 100°C .
След като поизстинат сложете ги на скаричката до пърното им охлаждане.
Съхраняват се в плътно затворена метална кутия, можете да ги използвате, когато ви трябват.
Пълнят се малко преди консумация.
За пълнежа можете да използвате слакарски крем и малини или само плодове, нарязани на средно големи парченца!
Опитайте ги непременно, приказни са! Казват се "Павлова", защото са ефирни като руската прима-балерина, в която се влюбил един сладкар и й ги посветил, въпреки, че тя не му обръщала внимание.
Чудесна е! Трябва да се престраша с целувките най после :)
RispondiEliminaКате,
RispondiEliminaмного лесни били - и аз все се страхумах. Само миксер и ниска температура им трябва. Опитай
Прекрасна!
RispondiEliminaКрасива и нежна!
Много оригинална идея, Райна!
нали, Русанке,
RispondiEliminaкакво прави любовта...
:-)
Райна,
RispondiEliminaпрекрасен десерт. а ти си майстор на целувките.
Поздрав и коледно вдъхновение, Диана
Диди,
RispondiEliminaмерси! Взеха, че станаха първия път като ги опитах и сега ги правя при първа възможност :-)
Райче, прекрасно си се справила с този чудесен десерт! Бравос, моме :)))
RispondiEliminaне добавяй гориво в огъня, Феди!
RispondiEliminaи без това последните сeдмици само целувки правя...
Честита Коледа, Райна!
RispondiEliminaВесели празници!
Русанке,
RispondiEliminaнай-искрени пожелания и на теб!