16 aprile 2011

Готвихме, готвихме и сготвихме... "Възможните майки"

Вчера излезе от печат нашата първа книга "Възможните майки", 3 от момичетата, чийто рецепти четете тук също са авторки на текстове в книгата. Това са Катя, Феди-Ина и Райна.

"Възможните майки" е съвместен българо-италиански проект, представен в тази книга с кратки, неподписани текстове на 116 жени, майки и не-майки, предимно от България и Италия. Имената им са изброени по азбучен ред в началото на книгата, но историите не са обвързани с името на конкретния автор.

Това е своеобразен пъзел, който кара читателя сам да открие как майчинството променя приоритетите в живота на жените в началото на третото хилядолетие. Автентичният изказ на текстовете е съзнателно запазен.
Книгата е представена и в последния брой на списание "Жената днес",  4 от отгатналите загадката име-снимка-текст ще спечелят книгата като подарък.
Снимки и имената на всички 116 авторки ще намерите на страницата на книгата във Фейсбук -  "Възможните майки", а аз се надявам да се върна на готварски теми и да си правя козунаци с вас!
Антикварна книжарница "Алба" на ул. "Иван Вазов" 38, София (зад Спортната палата), е наш специален партньор и там можете да получите намаление на коричната цена.

Списък на книжарниците, в които се разпространява книгата ще намерите на www.scalino.eu


Представянето на книгата е на 22 април 2011, Разпети петък, 19 ч в Галерия Снежана,
ул. "Ив. Денкоглу" 30, София.
Заповядайте!

3 commenti:

  1. Хих, много оригинална корица. Аз предполагам, че ще съм в Швейцария по това време, но ще я потърся книгата, когато се върна.

    Хубав празник :)

    RispondiElimina
  2. Действително много оригинална корица - семпла, но въздействаща.
    Прекрасна идея. Поздравление.

    RispondiElimina
  3. Надявам се да ви хареса и като текстове!
    Корицата е дело на младата Елина Хинкова, която е и авторка на текст.
    Поздрави и благодарности

    RispondiElimina

Благодаря ви за коментарите.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта
Гласувайте в новия сондаж за м.Юли