Бърза и ефектна. Бърза, защото блатовете могат да се приготвят и изпекат предварително, а кремът става за 10-15 минути. Успехът е осигурен.
за блата
-250 гр. брашно
-100 гр. захар
-150 гр. кр. масло (на стайна температура)
-2 жълтъка от средноголеми яйца
-настъргана кора от лимон
-по възможност - 2-3 см. шушулка ванилия (или пакетче ванилия)
-щипка сол
за крема
300 гр. маскарпоне (възможно най-пресен)
3 яйца
3 с.л. захар
3 с.л. ром или вино Марсала
украса
малини,
къпини
горски ягоди
пудра захар
Тази тарта е комбинация от 2 изпитани рецепти. Блатът е от масленото тесто на лимоновата торта. Изпича се и може да се използва веднага или да се съхранява 2-3 седмици в добре затворена метална кутия. Достатъчно е да се извади, когато ви трябва, да се гарнира с някакъв крем и тартата е готова. Приготвянето на блата е подробно описано тук.
Кремът е моя любим крем от маскарпоне. Пригответе го както е описано тук (от това количество остава винаги и за "опитване" извън тортата). Изпълнете добре блата и оставете да почине няколко часа.
Украсете с горските плодове и поръсете със пудра захар, за да не омекнат.
Готови сте да отидете на гости и да занесете оригинален home-made десерт!
Сега я направих
RispondiEliminaбраво! видя ли, че е много бърза... особено на снимка
RispondiElimina:-)