Научени от вас
Ето как стана "Лучника" на Дими
Тестото е много пухкаво, препоръчвам го и за други питки, изпече се идеално. Плънката е с малко силен вкус, зависи от вашия.
Спрямо рецептата отиде повече брашно (около 100 гр. допълнително), но това е нормално - забелязала съм го и с мои рецепти, брашното е различно в различните страни - зависи от начин на мелене, влажност и т.н.
Промени - направих само 1 пласт тесто отгоре, използвах по-широка форма (28 см),
изпече се за 35 минути на 180°C в печка с вентилатор.
След като го извадих, още горещ, намазах с парченце масло, за да блесне.
Чудесен е!
RispondiEliminaПоздравления за сръчните ти ръце, Райна!
Страшно ми е драго, че рецептата ти се е харесала и лучникът ти/ви се е усладил! Това е огромен комплимент за мен! Благодаря!
Сърдечен поздрав, Райна и пожелания за здраве и късмет, уютни и вкусни зимни дни :-)
Ее, Дими,
RispondiEliminaколко комплименти,
чакай - тепърва има да ме учиш на торти :-)
Поздрав най-сърдечен и
благодаря ти много!
С удоволствие, Райна :-)
RispondiEliminaПоздрав!
Здравейте, благодарение на Дими попаднах тук/започвам да разглеждам/ И аз направих този лучник и искам да споделя, че и на мен ми отиде повечко брашно.Поздрави :)
RispondiEliminaДобре, Дими, ще разчитам!
RispondiEliminaЗдравей, Дани,
нали може на "ти"? Ако го пробваш с друга плънка, би ли ми казала в какви съотношения? Аз се чудих между кайма или яйца и сирене.
Направо изглежда разкош! Кога ли ще се наканя и аз, вие с тези изкушения човек не може да остане на диета! :-)))
RispondiEliminaДа, така е!
RispondiEliminaАз ги правя и ги подарявам!
иначе няма отслабване...