27 marzo 2011

Спагети с аншуа - мъжка рецепта за пости

Още една венецианска рецепта - след поничките на майката на Валтер, този път едни лесни и бързи спагети от Паоло Мамели (на фотомонтажа, направен от него).
Тази рецепта е и за Любо, който ме помоли за постни рецепти и е голям любител на всички видове риба. 
Тази рецепта е за дни, в които хладилиникът е празен. Лук и аншуа има в запасите на почти всяка италианска кухня.

за 400 гр. спагети (или венециански биголи)
1 средно голяма глава лук (аз имах само червен)
около 10 филенца от риба аншуа (в малките бурканчета в зехтин)
или
около 1 тубичка (65 гр.) с паста от аншуа
1 чаша (200 мл) прясно мляко (или малко сухо бяло вино и вода)
зехтин
Лукът се задушава на среден огън в малко зехтин, добавят се филенцата аншуа (които буквално ще се стопят от топлината).

Не прекалявайте с аншуато, тези рибки имат много силен вкус и са доста солени, първият път внимавайте да не прекалите с количеството.

Добавете млякото, намалете огъня и оставете сосът да се сгъсти и стане кремообразен.
През това време сварете спагетите като спазвате малкото задължителни правила, изцедете ги преди да са изцяло сварени ги добавете към соса от аншуа. Запазете малко от водата от варенето и ако се налага добавете малко от нея, за да се гарнират добре спагетите.

Готово!
Buon appetito e grazie a Paolo della ricetta! 

2 commenti:

  1. Pasta ala Paulo - snohti- strahotna!
    Ponege ne moga sa sledvam rezeptite tochno :) - ismenih 2 nehta - vmesto luk- glava chesan i dobavih ohte skaridi v bjalo vino- te poeha mnogo dobre anchoata.
    Servirah s malko sehtin i limoin i hubavo bjalo vino :)
    i samirisa na moreeeee

    RispondiElimina
  2. la pasta alla Paolo!
    така добре я описа, че и на мен ми се приправи пак
    До скоро, Д.!

    RispondiElimina

Благодаря ви за коментарите.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта
Гласувайте в новия сондаж за м.Юли