Тази рецепта е и за Любо, който ме помоли за постни рецепти и е голям любител на всички видове риба.
Тази рецепта е за дни, в които хладилиникът е празен. Лук и аншуа има в запасите на почти всяка италианска кухня.
1 средно голяма глава лук (аз имах само червен)
около 10 филенца от риба аншуа (в малките бурканчета в зехтин)
или
около 1 тубичка (65 гр.) с паста от аншуа
1 чаша (200 мл) прясно мляко (или малко сухо бяло вино и вода)
зехтин
Лукът се задушава на среден огън в малко зехтин, добавят се филенцата аншуа (които буквално ще се стопят от топлината).
Не прекалявайте с аншуато, тези рибки имат много силен вкус и са доста солени, първият път внимавайте да не прекалите с количеството.
През това време сварете спагетите като спазвате малкото задължителни правила, изцедете ги преди да са изцяло сварени ги добавете към соса от аншуа. Запазете малко от водата от варенето и ако се налага добавете малко от нея, за да се гарнират добре спагетите.
Готово!
Buon appetito e grazie a Paolo della ricetta!
Pasta ala Paulo - snohti- strahotna!
RispondiEliminaPonege ne moga sa sledvam rezeptite tochno :) - ismenih 2 nehta - vmesto luk- glava chesan i dobavih ohte skaridi v bjalo vino- te poeha mnogo dobre anchoata.
Servirah s malko sehtin i limoin i hubavo bjalo vino :)
i samirisa na moreeeee
la pasta alla Paolo!
RispondiEliminaтака добре я описа, че и на мен ми се приправи пак
До скоро, Д.!