13 aprile 2010

Изкушения от курса по сладкарство


Ето първите основни рецепти от курса по сладкарство на La scuola de La Cucina Italiana: маслено тесто за торти, сладкарски и лимонов крем, целувки. За три часа пред нас се материализираха като от професионална сладкарница La crostata alla frutta (плодова кростата) и Torta al limone meringata (лимонова торта с целувчен крем) - днес започвам да ги пробвам вкъщи.


Ето 2 малки основи от маслено тесто за плодовите торти и 1 по-голяма, вече пълна с лимонов крем

Тортата с плодовете е готова

Украсата с целувки


Ето ги готови


Предчувствам, че предстои много сладка седмица!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Гласувайте най-трудната рецепта за м. МАРТ 2010

9 commenti:

  1. Ще чакаме отзиви от домашното произдвоство и рецептите, естествено :)

    За тортата с целувки предполагам, че се пърлят с уред, как се казва не знам.

    Слънчев и спокоен ден :)

    RispondiElimina
  2. Здравейте,

    лимоновият пай изглежда много апетитно. Ние много го харесваме у дома.

    Исках да ви питам за курса по сладкарство - колко часа е и за професионалисти ли е? Изглежда сте започнали по същество от началото :).

    Поздравления за хубавия блог!

    RispondiElimina
  3. С голямо нетърпение очаквам резултата от твоята кухня, Райна :)

    Слънчев и усмихнат ден :-)

    RispondiElimina
  4. Обожавам италианската кухня, а за сладкишите да не говорим!
    Преди време опитах един лимонов сладкиш, подобен на този и страшно много ми хареса, та и аз се нареждам сред чакащите ;)
    Поздрави и :))

    RispondiElimina
  5. Лимоновата торта изглежда много апетитно, а плодовите са много свежи! С нетърпение ще очаквам следващите сладкарски изобретения!
    Хубава и спокойна вечер Райна!

    RispondiElimina
  6. Момичета,
    лимоновата беше наистина с райски вкус.

    Федора,
    да права си - имат 1 сладкарска мини-горелка, която се използва и за каталунския крем или алтернативата е - горе в силна фурна за няколко минути.

    Littlethings,
    нали може и на ти? Аз се записах за любители 6 седмици по 3 часа. Имат курсове и за ресторанти и хотелиери, но те са вече за сладкари. А този както става ясно е "Основи на сладкарството" :-)

    Тони, Голди, Русанка,
    тази вечер опитах лимоновия крем - стана! Сега ще се пробвам с основата.

    Благодаря ви,
    лека вечер

    RispondiElimina
  7. леле мале :)
    ако някога когато дойда ми я направиш тази лимонова торта...ще съм безкрайно щастлива, но ще видиш живот и здраве къде ще я идем да я опитаме през септември

    RispondiElimina
  8. kak da se zapisha za tozi kurs?molq,kajete mi........tova koeto tvorite e strahotno.mersi

    RispondiElimina
  9. Кари,
    и на мен много ми харесва този курс. Ако си в Италия - виж на сайта на Scuola de La Cucina Italiana - там има списък на градовете, в които се провеждат най-различни готв. курсове
    Ciao

    RispondiElimina

Благодаря ви за коментарите.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта
Гласувайте в новия сондаж за м.Юли