Ето първите основни рецепти от курса по сладкарство на La scuola de La Cucina Italiana: маслено тесто за торти, сладкарски и лимонов крем, целувки. За три часа пред нас се материализираха като от професионална сладкарница La crostata alla frutta (плодова кростата) и Torta al limone meringata (лимонова торта с целувчен крем) - днес започвам да ги пробвам вкъщи.
Ето 2 малки основи от маслено тесто за плодовите торти и 1 по-голяма, вече пълна с лимонов крем
Тортата с плодовете е готова
Украсата с целувки
Ето ги готови
Предчувствам, че предстои много сладка седмица!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Гласувайте най-трудната рецепта за м. МАРТ 2010
Ще чакаме отзиви от домашното произдвоство и рецептите, естествено :)
RispondiEliminaЗа тортата с целувки предполагам, че се пърлят с уред, как се казва не знам.
Слънчев и спокоен ден :)
Здравейте,
RispondiEliminaлимоновият пай изглежда много апетитно. Ние много го харесваме у дома.
Исках да ви питам за курса по сладкарство - колко часа е и за професионалисти ли е? Изглежда сте започнали по същество от началото :).
Поздравления за хубавия блог!
С голямо нетърпение очаквам резултата от твоята кухня, Райна :)
RispondiEliminaСлънчев и усмихнат ден :-)
Обожавам италианската кухня, а за сладкишите да не говорим!
RispondiEliminaПреди време опитах един лимонов сладкиш, подобен на този и страшно много ми хареса, та и аз се нареждам сред чакащите ;)
Поздрави и :))
Лимоновата торта изглежда много апетитно, а плодовите са много свежи! С нетърпение ще очаквам следващите сладкарски изобретения!
RispondiEliminaХубава и спокойна вечер Райна!
Момичета,
RispondiEliminaлимоновата беше наистина с райски вкус.
Федора,
да права си - имат 1 сладкарска мини-горелка, която се използва и за каталунския крем или алтернативата е - горе в силна фурна за няколко минути.
Littlethings,
нали може и на ти? Аз се записах за любители 6 седмици по 3 часа. Имат курсове и за ресторанти и хотелиери, но те са вече за сладкари. А този както става ясно е "Основи на сладкарството" :-)
Тони, Голди, Русанка,
тази вечер опитах лимоновия крем - стана! Сега ще се пробвам с основата.
Благодаря ви,
лека вечер
леле мале :)
RispondiEliminaако някога когато дойда ми я направиш тази лимонова торта...ще съм безкрайно щастлива, но ще видиш живот и здраве къде ще я идем да я опитаме през септември
kak da se zapisha za tozi kurs?molq,kajete mi........tova koeto tvorite e strahotno.mersi
RispondiEliminaКари,
RispondiEliminaи на мен много ми харесва този курс. Ако си в Италия - виж на сайта на Scuola de La Cucina Italiana - там има списък на градовете, в които се провеждат най-различни готв. курсове
Ciao