за 2-3 порции
2-3 тиквички от по-тъмните (белите съдържат повече вода)
3 яйцa (или 2 яйца и 1 белтък ако имате останали в хладилника)
зехтин
склидка чесън
сол
пресен магданоз или босилек
Измийте и подсушете тиквичките, настържете на едро и ги сложете да се задушат 5-7 минути с малко зехтин и срязана на две склидка чесън в широк тиган. Разбърквайте и раздрусвайте от време на време, за да не загорят. Поръсете с дребно нарязан магданоз.
Добавете яйцето, разбъркайте леко 1-2 минути, добавете сол и ако обичате - нарязан на тънки филийки чесън.
Свалете от огъня и сервирайте веднага.
Готово!
Райна,
RispondiEliminaЧудесна, лятна рецепта!
Лека и свежа!
Поздрави и хубав ден!
Райна, чудесна рецепта :)
RispondiEliminaБързо, лесно и вкусно!
Поздрави!
Райна,
RispondiEliminaмного вкусно изглежда и е чудесна идея.
Благодаря, хубава лятна вечер, Диана
Момичета, благодаря ви,
RispondiEliminaлеки горещини и на вас!
Райна, благодаря за лесната и вкусна рецепта. Имах от тези тиквички и се чудех, как да ги оползотворя. Станаха много вкусни.
RispondiEliminaЛека вечер!
Райна, благодаря ти за страхотната и лесна и вкусна рецепта. Вече два пъти я правих в къщи и всички останаха много доволни.
RispondiEliminaПриятен ден!!!
Мони,
RispondiEliminaрадвам се! И аз винаги се изненадвам, че е толкова проста и вкусна :-)