29 giugno 2010

Летни тиквички с яйца

Лесни и вкусни, без много стоене около котлона - подходящи за летните горещини или когато хладилникът е празен.

за 2-3 порции

2-3 тиквички от по-тъмните (белите съдържат повече вода)
3 яйцa (или 2 яйца и 1 белтък ако имате останали в хладилника)
зехтин
склидка чесън
сол
пресен магданоз или босилек

Измийте и подсушете тиквичките, настържете на едро и ги сложете да се задушат 5-7 минути с малко зехтин и срязана на две склидка чесън в широк тиган. Разбърквайте и раздрусвайте от време на време, за да не загорят. Поръсете с дребно нарязан магданоз.

Добавете яйцето, разбъркайте леко 1-2 минути, добавете сол и ако обичате - нарязан на тънки филийки чесън.

Свалете от огъня и сервирайте веднага.
Готово!

7 commenti:

  1. Райна,
    Чудесна, лятна рецепта!
    Лека и свежа!
    Поздрави и хубав ден!

    RispondiElimina
  2. Райна, чудесна рецепта :)
    Бързо, лесно и вкусно!
    Поздрави!

    RispondiElimina
  3. Райна,
    много вкусно изглежда и е чудесна идея.
    Благодаря, хубава лятна вечер, Диана

    RispondiElimina
  4. Момичета, благодаря ви,
    леки горещини и на вас!

    RispondiElimina
  5. Райна, благодаря за лесната и вкусна рецепта. Имах от тези тиквички и се чудех, как да ги оползотворя. Станаха много вкусни.
    Лека вечер!

    RispondiElimina
  6. Райна, благодаря ти за страхотната и лесна и вкусна рецепта. Вече два пъти я правих в къщи и всички останаха много доволни.
    Приятен ден!!!

    RispondiElimina
  7. Мони,
    радвам се! И аз винаги се изненадвам, че е толкова проста и вкусна :-)

    RispondiElimina

Благодаря ви за коментарите.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта

МЕСЕЧЕН КОНКУРС... най-невъзможната рецепта
Гласувайте в новия сондаж за м.Юли