Ето как станаха сиренките на Дани, които бях разпечатала отдавна, но все не им идваше реда. Сега захладня и сами "поискаха" да ги направя.
Единствено добавих разбито яйце към сиренето, за да стане по-хомогенна плънката (разбих яйцето за намазване и прибавих по-голямата част към натрошеното сирене). За оформянето погледнете тук.
От същото тесто направих кифлички с плънка от настърган кашкавал (без да добавям яйце) и поръсих със сусам отгоре
За всички печенето - за 25 минути на 180°C вентилирана фурна.
Харесаха се много и на италианци, и на българи!
Райна, много се радвам, че са ви харесали :)
RispondiEliminaА добавянето на яйце към сиренето е много
добра идея!
Поздрави и хубава неделя!
Много добре изглеждат, а и начинът за сгъване чрез разрезите е много оригинален.
RispondiEliminaЩе взема и аз да ги направя :)
Радвам се, че ви открих, защото чрез страхотните ви рецепти, неуспехите в кухнята ми се сведоха почти до нулата :)))
Поздрави и много усмивки: Ина
Райна,
RispondiEliminaчудесни са -
и сладките, и солените...
няма съмнение, да не се харесат.
Поздрав и усмихнато лято, Диана
Райна,
RispondiEliminaМного хубави са станали!
Навиването е много оригинално!
Страхотни са!
Поздрави и хубава нова седмица!
Чудесни кифлички си направила, Райна! А тези с локумчето са ми любими :)
RispondiEliminaСпорна и усмихната седмица!
Дани,
RispondiEliminaразчитам и за други рецепти!
Хе-хе, Ина,
(вече те наричам Феди), опитай ги - да знаеш само, че са хубави, мазнички и трудно се вписват в някоя диета, но от време на време ...
Диди, Русанке,
благодаря ви, спорна седмица и на вас!
Тони,
и твоите пробвах, станаха много пухкави!