100 гр. едро смляно брашно от елда или ръжено брашно
175 гр. краве масло
200 гр. отлежал овчи кашкавал (Pecorino Toscano stagionato)
80 гр. зелени маслини (изцедени от саламурата и без костилки)
сол
пипер
яйце за намазване
Настържете кашкавала, добавете ситно нарязаните (или смелени на едро) маслини, объркайте добре. В голяма купа смесете двата вида брашно; студеното масло, разделено на кубчета; щипка сол и пипер. Добавете към сместта маслините и кашкавала, измесете до еднородна смес. Разточете на дебела кора (около1,5 см) и изрежете соленките с формичка - звездичка или цвете - важното е да е не е с неправилна форма, защото няма да се изпече равномерно. Избягвайте животни, букви и др. неправилни форми.
Подредете соленките върху хартия за фурна, намажете ги с разбито яйце, изпечете ги в предварително загрята на 180°C фурна - около 12 минути.
Оставете ги да изстинат, съхранявайте в добре затворена кутия, ако ги сервирате на следващия ден, оставете ги за 5-10 минути на да се възвърнат на радиатора - маслото и кашкавалът ще се затоплят и соленките ще са като току-що изпечени.
Nessun commento:
Posta un commento
Благодаря ви за коментарите.