Радостта, че стана и се изпече добре, щастие в настоящето!
След като втаса, тестото се разделя на 10 фитила. Ръцете се мажат с размекнато масло, за да не лепне. Два се оплитат един вдруг и се поставят по средата, останалите осем се навиват на охлюв и се нареждат около центъра. Остава се да втаса още веднъж.
Щом удвои размера си се намазва с разбит жълтък, в който сте капнали малко прясно мляко (2-3 ч.л.), поръсва се по желание със сусам и се пече около 20 минути в предварително загрята на 190°C фурна.
Извадете питката и я нажете съвсем леко с бучка краве масло, за да лъсне. Оставете я да "обиколи нивата" около 10-15 минути покрита с кърпа, след това я извадете от тавата, за да не се поти и я оставете да изстине на решетка или скара.
Ау, прекрасна е станала!
RispondiEliminaМайсторица си :))