
Тази “задочна” торта е за рожденния ден на моя племенник с обещанието да му я направя отново, когато се видим.
Основата на тортата (по идеята на Диани/Nigella) изпекох в 24 см. тава, разделих на два блата. Единствената промяна – замених ваниловия ликьор с шоколадов Antica Dolceria Bonaiuto и добавах ситно нарязани портоколави корички.

Сиропирах с портокалов сироп – нарязани портокали, поръсени с пудра захар и портокалов ликьор Cointreau, оставени няколко часа в хладилник. Този гъст сироп разредих с подсладен портокалов фреш, заварен докато се посгъсти.

Наредих сиропиран блат, шоколадов пълнеж по оригиналната рецепта; портокалите, предварително нарязани по лъчите, за да не затрудняват рязането на тортата; отново шоколадов крем и сиропиран блат. Покрих с останалия шоколадов крем.

Дано да му хареса!
Много красива е станала,Райна, а и този допълнителен аромат на портокал :)Поздравления :))
RispondiEliminaКрасива и несъмнено много вкусна торта :-)
RispondiEliminaПоздравления!
Райна,
RispondiEliminaПоздрав към рожденика и за теб.
Страхотно допълнение са портокаловият аромат към шоколада и ликьора...
Много старание и любов си вложила -
чудесна торта!
Хубав и усмихнат ден, Диана
Дани,
RispondiEliminaИрина,
радвам се на вашите положителни отзвуци
Диани,
благодаря ти за хубавата идея
много хубава torta jalko che ne e mogal da ia opita milichkia
RispondiEliminai zuppa inglese shte davash li, naima li da ia davash? ama s kiwi, bebcia!
RispondiElimina